Відкриті уроки 2023-2024

Цікаві та різноманітні відкриті уроки пройшли в Уличненському ЗЗСО впродовж 2023-2024 навчального року. Кожен урок як майстер-клас для кожного, хто відвідав його. Наші учителі показують свою педагогічну майстерність, ідеї, методи роботи, інноваційні прийоми та авторські розробки. Відкритий урок – це як візитна картка кожного вчителя.

У листопаді відбувся відкритий урок з ЯДС у 2-А класі на тему: “Дикі та свійські тварини”. З допомогою цікавих завдань, в парах або в групах, школярі відпрацювали уміння безпомилково розподіляти тварин на диких та свійських. Здобувачі освіти аналізували, порівнювали, знаходили подібності та відмінності між тваринами. Прослухали легенду “Як з’явилися свійські тварини?” Вкінці уроку всі мали змогу свій настрій зобразити на осінніх листочках.

      

20 грудня у 5-А класі відбувся відкритий урок із зарубіжної літератури на тему: “Перемога теплих людських взаємин над холодною могутністю Снігової королеви в казці Г.-Х. АНДЕРСЕНА “Снігова королева”. На уроці вчителька ставила завдання формуванню ключових та предметних компетентностей на основі аналізу та інтерпретації казки “Снігова королева”. Учні провели дослідження для порівняння образів персонажів, розкриття ролі окремих деталей в тексті. П’ятикласники показали навички командної роботи, дискусії. Вчителька спрямовувала роботу на виховання відповідальності за свої вчинки, потреби саморозвитку.

            

 

26 січня пройшов відкритий урок-подорож з історії у 6 класі «Античні міста-держави — осередки давньогрецької колонізації». На уроці всі присутні здійснили віртуальну подорож Північним Причорноморʼям, дізналися, як греки засновували колонії, облаштовували там життя, налагоджували господарство і стосунки з місцевими племенами та показали звʼязок історії Стародавньої Греції з історією України.

          

1 лютого відбувся інтегрований урок з хімії та географії у 9-А класі, тема якого: Природні джерела вуглеводнів — нафта, природний газ, кам’яне вугілля. Основні й перспективні райони видобування нафти, кам’яного вугілля, природного газу в Україні та світі”. Учні дізнались про склад властивості, поширення нафти, природного газу, кам’яного вугілля, особливості та методи переробки нафти. Під час уроку вчителями було використано різноманітні форми роботи, інтелектуальні вправи, демонстраційний експеримент, робота з картою, заповнення інтелект-карт.

   

7 лютого – відкритий урок з англійської мови у 7 – А класі за темою “Традиційний англійський чай”. Учні дізналися про історію англійського чаю і чаювання, вчилися заварювати чай, розповідали рецепти смаколиків до чаю, удосконалювали вміння говоріння, читання та аудіювання.

        

І заключним став відкритий урок з геометрії у 9-А класі, на тему: “Площа трикутника “, урок удосконалення знань, умінь і навичок. На уроці розглянуті різноманітні цікаві завдання практичного характеру із врахуванням рівневої диференціації.

            

Дякуємо учителям за бажання ділитися своїм досвідом, ідеями і креативом!

    Поширити: